Apple pregăteşte procesorul M4 pentru Mac-uri, axat pe inteligenţa artificială

Apple se pregăteşte să îşi revizuiască întreaga linie Mac cu o nouă familie de procesoare concepute pentru a pune în evidenţă inteligenţa artificială, în încercarea de a stimula vânzările de PC-uri.

125 afișări
Imaginea articolului Apple pregăteşte procesorul M4 pentru Mac-uri, axat pe inteligenţa artificială

Apple pregăteşte procesorul M4 pentru Mac-uri, axat pe inteligenţa artificială. Sursa foto: Mediafax Foto

Compania americană, care a lansat primele sale Mac-uri cu cipuri M3 în urmă cu cinci luni, se apropie deja de producţia procesorului M4, afirmă surse citate de Bloomberg.

Noile Mac-uri sunt în curs de realizare într-un moment critic.După ce au atins un vârf în 2022, vânzările de Mac-uri au scăzut cu 27% anul trecut. Apple a încercat să dea un suflu nou Mac-urilor cu un eveniment de lansare axat pe M3 în octombrie anul trecut, dar aceste cipuri nu au adus îmbunătăţiri majore de performanţă faţă de M2 din anul precedent.

Apple încearcă de asemenea să recupereze teren în domeniul inteligenţei artificiale, unde este în urma Microsoft şi Google. Noile cipuri fac parte dintr-un efort mai amplu de a integra capabilităţi bazate pe inteligenţă artificială în toate produsele sale.

Apple îşi propune să lanseze computerele actualizate începând cu sfârşitul acestui an şi până la începutul anului viitor. Vor exista noi iMac-uri, un MacBook Pro low-end de 14 inchi, MacBook Pro high-end de 14 şi 16 inchi şi Mac mini - toate cu cipuri M4. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici