Apple preia pentru circa 3 miliarde de dolari compania Beats Electronics

Apple va prelua pentru aproximativ 3 miliarde de dolari compania Beats Electronics, care deţine o platformă online de muzică şi produce echipament audio, cu scopul de a-şi dezvolta prezenţa pe piaţa distribuţiei online de muzică.

240 afișări
Imaginea articolului Apple preia pentru circa 3 miliarde de dolari compania Beats Electronics

Apple preia pentru circa 3 miliarde de dolari compania Beats Electronics

Tranzacţia ar trebui să se încheie în trimestrul al patrulea, a anunţat Apple.

Conform aşteptărilor, cofondatorii Beats, rapperul Dr. Dre şi Jimmy Iovine, un producător influent din industria muzicală, se vor alătura Apple.

Cei doi vor avea o importanţă semnificativă în încercarea Apple de a forma legături cu industria muzicală, care a privit în trecut cu suspiciune compania, dar a presat în ultimii ani producătorul iPhone să dezvolte mai mult serviciile de streaming de muzică pe bază de abonament, pentru a compensa declinul altor forme de distribuţie.

Relaţiile lui Iovine din industria muzicală ar putea face mai uşoare negocierile de licenţiere pentru un viitor serviciu de streaming.

"Adevărul urât este că între Silicon Valley şi LA se află un adevărat Zid al Berlinului. Cele două industrii nu se respectă, nu se înţeleg", a declarat, pentru cotidianul Wall Street Journal, directorul Apple, Tim Cook.

Deşi suma de 3 miliarde de dolari nu reprezintă mult pentru rezervele financiare de circa 150 de miliarde de dolari ale Apple, achiziţia marchează o schimbare semnificativă pentru companie, care timp de două decenii s-a limitat la preluări de cel mult câteva sute de milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici