Apple va plăti până la 500 de milioane de dolari pentru soluţionarea procesului iPhone-urilor lente

Apple va plăti până la 500 de milioane de dolari pentru soluţionarea procesului iPhone-urilor lente, din Statele Unite, compania fiind acuzată că a încetinit în mod voit unele modele te telefoane, pentru a determina proprietarii să cumperre noi telefoane sau baterii, relatează Reuters.

190 afișări
Imaginea articolului Apple va plăti până la 500 de milioane de dolari pentru soluţionarea procesului iPhone-urilor lente

Apple va plăti până la 500 de milioane de dolari pentru soluţionarea procesului iPhone-urilor lente

Un acord preliminar de soluţionare necesită aprobarea unui judecător districtual din San Jose, California.

În baza acordului Apple va plăti consumatorilor 25 de dolari pentru un iPhone, suma totală putând varia în funcţie de numărul telefoanelor eligibile, minimul total de plată fiind 310 milioane de dolari.

Acordul priveşte proprietarii americani de iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7Plus sau SE care au rulat sistemul de operare iOS 10.2.1 sau o versiune ulterioară. De asemenea, este vorba şi de proprietarii americani ai iPhone 7 şi 7 Plus care au rulat iOS 11.2 înainte de 21 decembrie 2017.

Consumatorii s-au plâns că performanţele telefoanelor lor au avut de suferit după ce au instalat actualizări software. Ei au spus că acest lucru i-a indus în eroare, crezând că telefoanele se apropie de sfârşitul ciclului lor de viaţă, necesitând înlocuire sau baterii noi.

Apple a atribuit problemele schimbărilor de temperatură, utilizării intense şi altor probleme şi a spus că inginerii săi au lucrat rapid pentru a le rezolva.

Avocaţii consumatorilor au descris soluţionarea drept „corectă, rezonabilă şi adecvată”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
apple,
proces,
plati

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici