Apple vrea să atragă 2,8 miliarde euro printr-o emisiune de obligaţiuni

Apple vrea să atragă marţi, 4 noiembrie, 2,8 miliarde euro (3,5 miliarde dolari) prin vânzarea de obligaţiuni denominate în euro cu scadenţe de 8, respectiv 12 ani, la cele mai reduse randamente plătite vreodată în plasamentele efectuate de companii în moneda unică europeană.

62 afișări
Imaginea articolului Apple vrea să atragă 2,8 miliarde euro printr-o emisiune de obligaţiuni

Apple vrea să atragă 2,8 miliarde euro printr-o emisiune de obligaţiuni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Producătorul iPhone pune astfel în practică un plan stabilit la începutul acestui an, pentru vânzarea de obligaţiuni în alte monede decât dolarul, relatează MarketWatch.

Potrivit Wall Street Journal, emisiunea de obligaţiuni pe termen de 8 ani va oferi investitorilor un randfament de circa 1,1%, iar cea cu maturitate de 12 ani un randament de aproximativ 1,7%.

Aceste randamente vor fi cele mai reduse plătite vreodată pentru obligaţiuni denominate în euro emise de companii, cu maturităţi similare, ceea ce reflectă încrederea că obligaţiunile Apple reprezintă un plasament sigur, conform datelor Dealogic.

Apple a mandatat Deutsche Bank şi Goldman Sachs să efectueze plasamentul.

Companiile americane au accelerat în ultimele luni programele de vânzări de obligaţiuni pe pieţele din Europa, profitând de costurile în scădere. De la începutul anului, firmele americane au vândut titluri în euro în valoare de 51,5 miliarde (64,5 miliarde dolari), cea mai mare sumă din primele zece luni ale unui an din 2008, potrivit datelor Dealogic.

Precedentele emisiuni de obligaţiuni ale Apple au avut valori considerabile, de 17 miliarde dolari, respectiv 12 miliarde dolari. Investitorii au subscris titluri în valoare totală de circa 100 miliarde de dolari la cele două emisiuni, care au avut loc în 2012 şi 2013.

Maturităţile au variat între 3 şi 30 de ani, dobânda plătită de Apple fiind de 1,068% pentru titlurile pe 3 ani şi de 4,483% pentru cele pe 30 de ani, puţin peste randamentul oferit de Trezoreria SUA pentru obligaţiunile similare la acea dată. Fondurile obţinute au fost folosite pentru plata programelor Apple de răscumpărare de acţiuni şi a dividendelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici