Apple vrea să lanseze un serviciu de streaming TV

Compania Apple intenţionează să lanseze un serviciu de streaming TV şi este în discuţii cu producătorii de conţinut pentru a stabili detaliile privind programele care urmează să fie difuzate pe acesta, potrivit broadbandtvnews.com.

112 afișări
Imaginea articolului Apple vrea să lanseze un serviciu de streaming TV

Apple vrea să lanseze un serviciu de streaming TV (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Ipoteza este că Apple va pune laolaltă pachete de programe - dar nu întreaga gamă TV pe care furnizorii de televiziune cu plată o oferă în general - şi le va vinde direct consumatorilor, difuzându-le pe internet", scrie site-ul recode.net.

Totuşi, potrivit recode.net, care este citat de broadbandtvnews.com, "discuţiile par a fi încă în faze incipiente, ceea ce înseamnă că temeni precum preţul şi momentul lansării serviciului nu sunt încă stabiliţi".

Aceste informaţii vin în momentul în care mai multe servicii OTT (over-the-top content) au fost lansate. Astfel, compania Dish a lansat Sling TV, iar gigantul japonez Sony a anunţat, în ianuarie, lansarea propriului serviciu de video online.

Totodată, în octombrie 2014, reţeaua de televiziune americană CBS a lansat un serviciu video online, intitulat All Access. La rândul său, reţeaua de televiziune HBO se pregăteşte să lanseze, anul acesta în SUA, o versiune OTT a serviciului video-on-demand HBO Go.

Over-the-top content (OTT) se referă la furnizarea de servicii video şi audio, prin internet, indiferent de operatorul de telecomunicaţii (furnizor de televiziune, telefonie şi internet) la care utilizatorul este abonat.

Zvonurile despre posibilitatea ca Apple TV să se lanseze ca un serviciu OTT au circulat de câţiva ani, dar, până în prezent, nu s-au concretizat. În urmă cu doi ani, au apărut informaţii că Apple era în discuţii cu grupul american Time Warner pentru a dezvolta un set-top box (un dispozitiv care permite folosirea televizorului ca o interfaţă între utilizator şi internet), care să funcţioneze cu sistemul de cablu. Ultimele informaţii apărute în presa americană sugerează însă că urmează să fie semnat un parteneriat între Apple şi compania de telecomunicaţii Comcast.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici