Aproape 1.400 de proiecte, în valoare de 103 milioane euro, depuse pentru finanţare prin PNDR

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a primit 1.397 de proiecte în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, valoarea acestora fiind de 103,78 milioane euro.

258 afișări
Imaginea articolului Aproape 1.400 de proiecte, în valoare de 103 milioane euro, depuse pentru finanţare prin PNDR

Aproape 1.400 de proiecte, în valoare de 103 milioane euro, depuse pentru finanţare prin PNDR (Foto: AFP / Mediafax Foto)

Cele mai multe cereri de finanţare, 1.041, au fost depuse pentru Submăsura 6.1 ",Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri". Valoarea totală nerambursabilă, cumulată, pentru toate proiectele, depuse prin această submăsură, este de 44,36 milioane de euro.

De asemenea, o altă submăsură care a atras interes a fost 4.1 "Investiţii în exploataţii agricole". AFIR a primit 121 de proiecte, dintre care 103 privesc sectorul vegetal. Valoarea totală nerambursabilă a celor 121 de proiecte se ridică la 53,54 milioane de euro.

Sesiunea de primire a proiectelor pentru Submăsura 6.1 cât şi pentru submăsura 4.1 a fost deschisă în 25 martie.

Pentru Submăsura 19.1 "Sprijin pregătitor pentru elaborarea strategiilor de dezvoltare locală" au fost primite 178 de cereri de finanţare conforme în valoare totală de 2,44 milioane de euro. Sesiunea de primire a proiectelor aferente acestei submăsuri a fost deschisă în perioada 25 martie 2015 - 5 iunie 2015.

Totodată, AFIR va deschide în cursul lunii septembrie o nouă sesiune pentru depunerea proiectelor aferente submăsurii 7.2 "Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică" şi submăsurii 7.6 "Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural".

Această nouă sesiune de primire de proiecte destinată infrastructurii rurale va avea loc în paralel cu reevaluarea a peste 200 de proiecte depuse de autorităţile locale prin Măsura 125 "Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii şi silviculturii" şi Măsura 322 ",Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale", din cadrul PNDR 2007 - 2013, ca urmare a acordului primit de la Comisia Europeană.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici