Arabia Saudită, ocolită la nivel mondial, după asasinarea jurnalistului Khashoggi. Nemţii îi cer directorului Siemens să facă un gest de ripostă

Directorul general al companiei Siemens, Joe Kaeser, a fost presat duminică de mai mulţi politicieni din Germania să se retragă de la o conferinţă privind investiţiile, ce se va desfăşura în Arabia Saudită, pe fondul dispariţiei jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, relatează agenţia Reuters.

4910 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită, ocolită la nivel mondial, după asasinarea jurnalistului  Khashoggi. Nemţii îi cer directorului Siemens să facă un gest de ripostă

Arabia Saudită, ocolită la nivel mondial, după asasinarea jurnalistului Khashoggi. Nemţii îi cer directorului Siemens să facă un gest de ripostă

Mai mulţi oficiali, inclusiv directorii de la Deutsche Bank, Uber Technologies şi ABB, au decis să se retragă de la conferinţa programată între 23 octombrie şi 25 octombrie, la Riad.

Preşedintele Partidului Social-Democrat din Germania (SPD), Andrea Nahles, i-a cerut lui Kaeser să urmeze exemplul celorlalţi oficiali şi să renunţe la planul său de a călători în Arabia Saudită.

"Sper că Joe Kaeser se va gândi mai bine la acest lucru", a declarat Nahles pentru publicaţia Bild am Sonntag.

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a susţinut că o astfel de decizie transmite mesajul potrivit.

"Cu siguranţă nu aş participa la un eveniment defăşurat la Riad în acest moment. Şi îi înţeleg pe cei care s-au retras", a declarat Maas.

Norbert Roettgen, membru al formaţiunii politice a cancelarului german Sngela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată, i-a cerut de asemenea lui Kaeser să se retragă de la conferinţa din Arabia Saudită.

Un purtător de cuvânt al lui Joe Kaeser a declarat că acesta nu a luat încă o decizizie finală privind prezenţa sa la conferinţa de la Riad.

Khashoggi, editorialist al publicaţiei The Washington Post şi un critic al politicilor Riadului, a dispărut la 2 octombrie după ce a intrat în consulatul saudit la Istanbul pentru a obţine acte pentru căsătorie. Arabia Saudită a recunoscut vineri, la mai mult de două săptămâni de la dispariţia acestuia, că jurnalistul a murit în interiorul clădirii, în "urma unei lupte".

Riadul nu a oferit nicio dovadă care să susţină explicaţiile date până în prezent şi nici nu a explicat ce s-a întâmplat cu trupul neînsufleţit al lui

.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici