Arabia Saudită va reduce în noiembrie livrările de petrol către Europa

Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol din lume, va reduce în noiembrie livrările către Europa, dar va menţine nivelul ofertei pentru companiile de rafinare din Asia, au declarat, luni, surse apropiate situaţiei.

23 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită va reduce în noiembrie livrările de petrol către Europa

Arabia Saudită va reduce în noiembrie livrările de petrol către Europa

Arabia Saudită reduce în mod obişnuit livrările către Europa şi Statele Unite înainte de cele către companiile din Asia, întrucât acestea plătesc mai mult pentru petrol.

"Alocarea este ceea ce a anticipat toată lumea. Nu ne-am aşteptat să reducă livrările, nu încă", a afirmat reprezentantul unei rafinării.

Încă cinci clienţi ai Arabiei Saudite au confirmat informaţiile.

Majoritatea rafinăriilor au anticipat că Arabia Saudită va menţine constante alocările, la volumele totale din contract.

Totuşi, aceasta este prima alocare formală a exportatorului de când Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) a decis luna trecută să reducă producţia, în contextul scăderii rapide a preţurilor ţiţeiului, cauzată parţial de perspectiva încetinirii economiei mondiale.

Preţul petrolului a scăzut brusc de la nivelul record de peste 147 de dolari pe baril înregistrat la jumătatea lunii iulie, iar grupul a anunţat că va organiza o întâlnire de urgenţă pe data de 18 noiembrie, pentru a discuta impactul pe care îl are criza financiară asupra pieţei ţiţeiului.

Arabia Saudită şi-a menţinut politica operaţională standard, care îi permite producătorului să varieze livrările cu 5% faţă de volumele contractate.

OPEC, care furnizează circa 40% din producţia mondială de petrol, a decis în septembrie reducerea livrărilor de ţiţei cu circa 520.000 de barili pe zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici