ArcelorMittal Galaţi şi CEN Turceni, în top 30 al celor mai "murdari" poluatori din UE în 2008

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi şi Complexul Energetic Turceni figurează pe poziţiile 28, respectiv 29 în topul celor mai mari 30 de poluatori din UE în 2008, realizat de Comisia Europeană după nivelul emisiilor de dioxid de carbon.

40 afișări
Imaginea articolului ArcelorMittal Galaţi şi CEN Turceni, în top 30 al celor mai "murdari" poluatori din UE în 2008

ArcelorMittal Galaţi (Imagine: Ovidiu Iordachi/Mediafax Foto)

Combinatul de la Galaţi a emis, anul trecut, 7,6 milioane de tone echivalent dioxid de carbon, în scădere cu 22,2% faţă de nivelul de 9,8 milioane tone din 2007, în timp ce termocentrala de la Turceni a produs 7,4 milioane tone de CO2, cu 9% mai mult ca în anul anterior, când a emis 6,8 milioane tone, potrivit datelor Comisiei Europene.

Cei "30 de murdari" au emis anul trecut în atmosferă 387,8 milioane de tone de dioxid de carbon, în scădere cu 1,9% comparativ cu 2007.

Cel mai mare poluator din UE a fost centrala termoelectrică Belchatow din Polonia, controlată de compania de stat BOT Elektrownia, cu emisii de 30,9 milioane tone de CO2, în urcare cu 9%.

Companiile de utilităţi din Germania, precum RWE, Vattenfall şi E.ON, apar cel mai des în listă, în timp ce termocentralele pe cărbuni sunt cei mai mari poluatori, generând cea mai mare parte a emisiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici