Are un an şi jumătate şi este propus pentru Consiliul de Administraţie al Aeroflot

Magnatul rus Alexander Lebedev, cu afaceri în media şi sectorul bancar, l-a inclus pe fiul său în vârstă de 15 luni pe o listă de persoane nominalizate pentru funcţii în Consiliul de Administraţie al Aeroflot, cel mai important operator aerian din Rusia.

362 afișări
Imaginea articolului Are un an şi jumătate şi este propus pentru Consiliul de Administraţie al Aeroflot

Are un an şi jumătate şi este propus pentru Consiliul de Administraţie al Aeroflot (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Omul de afaceri a recurs la această măsură pentru a ironiza modul în care funcţionează companiile aflate sub controlul statului, potrivit Wall Street Journal.

Lebedev, care deţine acţiuni la operatorul aerian controlat de stat, l-a introdus pe listă pe fiul său în locul lui Alexei Navalnîi, un cunoscut personaj al opoziţiei din Rusia, potrivit unui comunicat al Aeroflot.

"Morala acestei glume este că întrucât consiliile de administraţie ale companiilor de stat sunt practic lipsite de putere, de ce să avem adulţi în aceste posturi?", a apărut pe un cont de Twitter folosit regulat de Lebedev în trecut.

Omul de afaceri a vândut recent o parte din acţiunile deţinute la Aeroflot - prin intermediul National Reserve Bank - şi a ajuns la o participaţie de 4,77%, faţă de 15% anul trecut, astfel că nu este sigur dacă va reuşi să obţină un loc în Consiliul de Administraţie.

Navalnîi, un blogger influent în Rusia, a fost ales în iunie anul trecut în Consiliul de Administraţie al Aeroflot după ce a fost nominalizat de Lebedev.

În luna ianuarie, Lebedev a declarat pentru publicaţia rusă Izvestia că nu intenţionează să-l nominalizeze pe Navalnîi pentru un nou mandat "pentru că acesta nu a cerut şi acum are alte planuri".

Pe lângă fiul lui său, Lebedev a mai trecut pe lista de persoane propuse pentru Consiliul de Administraţie un economist care a mai ocupat în trecut un astfel de post la Aeroflot, a declarat preşedintele National Reserve Bank, Andrei Monoilo.

În total, au fost nominalizate 14 persoane pentru Consiliul de Administraţie al Aeroflot, din care vor fi alese doar 11.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici