Audi a reuşit în ianuarie vânzări mai mari decât liderul pieţei de lux BMW, datorită Chinei

Audi a înregistrat în ianuarie vânzări mai mari decât BMW, liderul pieţei mondiale a maşinilor de lux, datorită unei creşteri de 39% a livrărilor în China.

217 afișări
Imaginea articolului Audi a reuşit în ianuarie vânzări mai mari decât liderul pieţei de lux BMW, datorită Chinei

Audi a reuşit în ianuarie vânzări mai mari decât liderul pieţei de lux BMW, datorită Chinei

Livrările de maşini şi vehicule sport utilitare ale Audi, divizie a Volkswagen, au urcat în ianuarie cu 16%, la 111.750 de unităţi, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, relatează Bloomberg.

Brandul BMW a realizat o creştere de 12% a livrărilor, la 107.276 unităţi, potrivit datelor publicate vineri de companie. La nivelul grupului BMW, vânzările de maşini şi SUV-uri, care includ şi brandurile Mini şi Rolls-Royce, au urcat cu 9,9%, 123.276 unităţi.

BMW, cel mai mare producător de vehicule de lux începând din 2005, este concurat puternic de Audi şi Mercedes-Benz, care ocupă următoarele două poziţii pe piaţă şi vor fiecare să îşi adjudece poziţia de lider până la sfârşitul acestui deceniu.

Livrările de luna trecută ale Audi au fost susţinute de cererea pentru versiunea mai lungă a sedanului A4, destinat pieţei chineze.

BMW a anunţat pe de altă parte obiectivul unui nou record al vânzărilor în 2013.

"S-ar putea ca Audi să fie lider în unele luni din acest an, datorită poziţiei puternice în China, dar pe ansamblul anului mă aştept ca BMW să fie în frunte", a declarat Christian Ludwig, analist la Bankhaus Lampe în Dusseldorf.

El a arătat că BMW are unele avantaje, urmând să lanseze în acest an modelul GT serie 3 şi noul model serie 4.

Vânzările mondiale ale Mercedes au crescut cu 9% în ianuarie, la 94.895 de vehicule, susţinute de modelele compact clasa A şi B şi linia de SUV-uri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici