Audi Q5 va fi lansat în România la 12 noiembrie

Porsche România, importatorul mărcii Audi pe plan local, va lansa SUV-ul (Sport Utility Vehicle) compact Q5 pe 12 noiembrie, iar ulterior va fi lansată o nouă motorizare pentru SUV-ul Q7, iar în prima jumătate a anului viitor vor fi introduse pe piaţă alte patru noi modele Audi.

158 afișări
Imaginea articolului Audi Q5 va fi lansat în România la 12 noiembrie

Audi Q5 va fi lansat în România la 12 noiembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Data de lansare pentru Audi Q5 în România este 12 noiembrie şi sperăm ca până la sfârşitul acestui an să introducem pe piaţă şi motorizarea V 12, de 500 de Cai Putere (CP) pentru SUV-ul Q7", a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, directorul mărcii Audi în România, Mihai Hălmăgianu.

El a spus că prima lansare din 2009 va fi cea a modelului A4 Allroad (varianta pentru teren accidentat a break-ului A4 - n.r.), urmată, în primăvară, de A5 Cabriolet (decapotabil).

"Apoi vom lansa Audi A5 Sportback, iar în vară un facelift (versiune restilizată - n.r.) al lui Q7", a arătat Hălmăgianu, cu ocazia lansării în România a modelului A6 facelift.

Audi îşi menţine targetul de vânzări pentru acest an, pentru toate modelele mărcii, la 2.900 - 3.000 unităţi, în creştere cu 10% faţă de anul trecut, iar pentru 2009 anticipează un avans de 5%.

În ceea ce priveşte cota de piaţă pe segmentul premium, Hălmăgianu a spus că vizează 34% în 2008.

Vânzările mărcii Audi pe plan local au crescut anul trecut, faţă de nivelul din 2006, cu 49%, de la 1.727 unităţi la 2.574 automobile.

De asemenea, după primele opt luni ale acestui an, vânzările pe piaţa românească ale mărcii Audi au crescut cu 9,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 1.834 maşini la 2.012 unităţi.

Audi este parte a grupului german Volkswagen şi este importat pe piaţa românească de Porsche România, companie care mai importă şi mărcile Volkswagen, Skoda, Seat, Porsche, Bentley şi Volkswagen Autovehicule Comerciale. Începând de anul viitor, Porsche România va reprezenta oficial pe plan local şi marca Lamborghini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici