Audi şi-a majorat vânzările anul trecut cu 17%

  • Producătorul auto german Audi şi-a majorat vânzările anul trecut cu 17%, vânzând 1,9 milioane de maşini.
  • Totul datorită creşterii puternice a vânzărilor în Europa, SUA şi China, a declarat joi şefa de vânzări Hildegard Wortmann.
193 afișări
Imaginea articolului Audi şi-a majorat vânzările anul trecut cu 17%

Ponderea vehiculelor complet electrice în totalul vânzărilor a fost de numai 9%, anunţă dpa.

Cel de-al patrulea model electric urmează să fie lansat de Audi în luna martie.

Şeful Audi, Gernot Döllner, a declarat că cererea ridicată oferă o bază solidă pentru un an plin de provocări, cu o concurenţă sporită şi incertitudine economică globală.

Audi se concentrează pe mobilitatea electrică şi pe profitabilitatea maşinilor, a spus el.

Următorul pas important este lansarea SUV-ului Q6 E-Tron, care se bazează pe noua platformă Premium Platform Electric (PPE) dezvoltată împreună cu Porsche.

În 2023, Audi a livrat 178.000 de maşini complet electrice, reprezentând o creştere de 51% faţă de anul precedent.

Subsidiara Volkswagen vrea să îşi consolideze gama de maşini electrice, motoare cu combustie şi hibride plug-in cu diverse modele noi în 2024 şi 2025.

În Europa, vânzările Audi au crescut cu 20%, până la 748.000, iar în China cu 13%, până la 729.000 de maşini.

În SUA, compania a obţinut cel mai bun an de vânzări de până acum, cu o creştere de 22%, la 229.000 de maşini.

Consiliul de administraţie al companiei intenţionează să publice cifrele financiare pentru anul trecut pe 19 martie.

Audi îşi propusese vânzări între 1,8 şi 1,9 milioane de maşini, o creştere a cifrei de afaceri la 69-72 miliarde de euro (76-79 miliarde de dolari) şi un randament al vânzărilor de 9%.

Concurentul BMW şi-a majorat vânzările anul trecut cu 6,5%, la aproximativ 2,555 milioane de maşini. Vânzările de maşini complet electrice au crescut cu 74%, până la 376.000 de vehicule sau 15% din totalul vânzărilor.

Mercedes-Benz nu şi-a publicat încă cifrele de vânzări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici