Audi va investi 13 miliarde de euro în următorii cinci ani

Audi va investi 13 miliarde de euro în perioada 2012-2016, mai ales în Germania, pentru tehnologizare şi dezvoltarea de noi modele, a anunţat marţi divizia grupului german Volkswagen.

125 afișări
Imaginea articolului Audi va investi 13 miliarde de euro în următorii cinci ani

Rupert Stadler, director general Audi (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Audi intenţionează să angajeze anul viitor încă 1.200 de persoane în Germania.

"Pentru a continua creşterea profitabilă, vom accelera investiţiile în noi produse", a declarat, într-un comunicat, directorul financiar al Audi, Axel Strotbek.

Fonduri de peste 10,5 miliarde de euro vor fi investite în dezvoltarea de noi modele, precum şi în tehnologii noi precum motoarele electrice sau hibride.

Directorul general al Audi, Rupert Stadler, a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că se aşteaptă ca industria auto să se confrunte anul viitor cu dificultăţi mai mari decât în acest an.

Volkswagen, cel mai mare producător auto din Europa, a anunţat în septembrie investiţii de 62,4 miliarde de euro în următorii cini ani, pentru a-şi atinge obiectivul de a deveni cel mai mare producător auto din lume. Companiile mixte din China în care este implicat grupul vor investi 14 miliarde de euro până în 2016, suplimentar faţă de planul Volkswagen.

Potrivit firmelor de consultanţă IHS şi LMC, Volkswagen a depăşit în acest an General Motors şi Toyota şi a devenit, pentru prima dată, liderul pieţei auto mondiale. Producţia Toyota scăzut puternic în acest an, din cauza efectelor cutremurului din martie. Analiştii estimează o revenire a producţiei Toyota anul următor.

Totodată, în cazul General Motors datele nu includ producţia companiei mixte Wuling, pe care grupul o controlează împreună cu partenerul său chinez SAIC. Luând în calcul şi maşinile fabricate în China, General Motors s-ar situa în acest an pe prima poziţie în topul producătorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici