Audi va lansa în zece ani modele fără emisii poluante

Audi, divizia de lux a grupului german Volkswagen, va oferi în zece ani automobile care nu vor emite dioxid de carbon, a declarat directorul general al companiei, Rupert Stadler.

21 afișări
Imaginea articolului Audi va lansa în zece ani modele fără emisii poluante

Audi va lansa în zece ani modele fără emisii poluante

Stadler consideră că maşinile cu motoare electrice reprezintă o bună oportunitate şi estimează că tehnologia bazată pe combustibil diesel şi baterii va domina piaţa în următorii cinci - zece ani.

"Până în acel moment vom oferi maşini fără emisii", a afirmat Stadler, într-un interviu pentru publicaţia germană Welt am Sonntag.

Capacitate de cercetare a Audi în domeniul bateriilor litiu-ion, mai puternice decât cele utilizate pe maşinile hibrid, este mai mare decât cea a concurenţilor germani precum Mercedes şi BMW, potrivit lui Stadler.

Dezvoltarea de tehnologii care să economisească combustibil reprezintă cel mai important obiectiv pentru industria auto din Germania, în contextul în care companiile încearcă să îndeplinească reglementările mai stricte privind emisiile de dioxid de carbon şi să scadă consumul de carburanţi.

BMW a anunţat că va decide în acest an dacă va construi un vehicul electric, în timp ce constructorul american General Motors intenţionează să lanseze modelul electric Chevrolet Volt în 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici