Aurul a atins un maxim record, iar Wall Street a revenit la scădere

Preţul aurului a atins vineri un maxim record, iar acţiunile americane au revenit la scădere după o scurtă perioadă de creştere, dar piaţa este susţinută de deprecierea dolarului, care a dus la majorarea cotaţiilor petrolului şi altor mărfuri.

314 afișări
Imaginea articolului Aurul a atins un maxim record, iar Wall Street a revenit la scădere

Aurul a atins un maxim record, iar Wall Street a revenit la scădere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cotaţia aurului spot a avansat în prima parte a şedinţei de la New York cu aproape 3%, la 1.877 dolari uncia, fiind tranzacţionat ulterior la 1.850 dolari uncia. Aurul este pe cale să înregistreze în august cea mai mare creştere lunară din aproape 12 ani.

Indicele Dow Jones este în scădere cu 0,7%, Standard & Poor's 500 cu 0,5%, iar Nasdaq cu 0,12%.

Cotaţia petrolului Brent, cu livrare în octombrie, a urcat cu 1,93 dolari, la 108,92 dolari pe baril.

Indicele dolarului a scăzut cu 0,6%, la un nivel de 73,827.

Euro a urcat cu 0,6%, la 1,441 dolari pe unitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici