Aurul s-a ieftinit luni din cauza unui volum uriaş tranzacţionat, cel mai probabil, din greşeală. La cât a ajuns preţul în România

Preţul aurului a scăzut luni, la deschiderea şedinţei de tranzacţionare de la Londra, după ce un volum foarte mare a fost tranzacţionat pe piaţa livrărilor la termen din New York, despre care traderii susţin că a fost, probabil, rezultatul unei erori sau a unei comenzi greşite, scrie Bloomberg.

8184 afișări
Imaginea articolului Aurul s-a ieftinit luni din cauza unui volum uriaş tranzacţionat, cel mai probabil, din greşeală. La cât a ajuns preţul în România

Aurul s-a ieftinit luni din cauza unui volum uriaş tranzacţionat, cel mai probabil, din greşeală. La cât a ajuns preţul în România

Aurul a scăzut cu 1,6%, ajungând la 1.236,43 de dolari o uncie, cel mai scăzut nivel din 16 mai.

Volumul aurului tranzacţionat a ajuns la 1,8 milioane de uncii în doar un minut, un nivel care nu a fost atins nici după rezulatul alegerilor din Statele Unite sau al votului britanicilor în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană.

"Nimeni nu are niciun indiciu, cu excepţia unui individ ghinionist care a apăsat butonul greşit", a spus David Govett, reprezentant al Marex Spectron Group din London, despre volumul surprinzător de mare tranzacţionat.

Alţi analişti susţin că un trader a realizat o comandă mai mare decât intenţiona sau a subestimat capacitatea pieţei de a absorbi volumul mare de aur.

Aproape 18.149 de loturi au fost tranzacţionate pe platforma de tranzacţionare Comex în doar un minut, înainte să revină la 2.334 de loturi, după o oră.

În România, preţul aurului a ajuns, luni, la 163,3566 lei pe gram, cel mai scăzut nivel înregistrat din 1 februarie 2017, de 163.1919, potrivit cotaţiei oficiale publicate de Banca Naţională a României.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici