Austria a numit un administrator în conducerea Bank Medici după scandalul Madoff

Statul austriac a numit un administrator în consiliul de administraţie al Bank Medici, după ce instituţia financiară a fost afectată de frauda administratorului american de fonduri de investiţii Bernard Madoff, a anunţat, vineri, autoritatea de reglementare a pieţei financiare, citată de Reuters.

32 afișări
Imaginea articolului Austria a numit un administrator în conducerea Bank Medici după scandalul Madoff

Statul austriac a numit un administrator în conducerea Bank Medici după scandalul Madoff (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, Bank Medici, la care UniCredit Bank Austria are o patricipaţie de 25%, nu va putea adopta decizii majore fără acordul statului, a adăugat purtătorul de cuvânt al autorităţilor austriece.

Mai multe bănci europene, între care Santander, BNP Paribas, Societe Generale, Natixis, Reichmuth & Co şi Royal Bank of Scotland au anunţat că au înregistrat pierderi ca urmare a fraudei de circa 50 de miliarde de dolari comise de Madoff.

Banca austriacă a precizat că nu a fost înştiinţată de hotărârea autorităţii de reglementare, însă va respecta decizia.

"Bank Medici va coopera pe toate căile cu administratorul numit de guvern şi va lua toate măsurile pentru a asigura transparenţă şi eficienţă maxime în rezolvarea acestor provocări", se arată într-un comunicat.

Două dintre fondurile administrate de Bank Medici, Herald USA Fund şi Herald Luxemburg Fund, cu o valoare totală de 2,1 miliarde de dolari au fost expuse fraudei din SUA, potrivit datelor prezentate de bancă.

Citeşte şi:

Fost preşedinte al Nasdaq, arestat pentru fraudă

Frauda fostului şef Nasdaq provoacă pierderi imense în Elveţia

Cazul fostului preşedinte al Nasdaq generează pierderi în întreaga lume

Cazul fostului preşedinte al NASDAQ, investigat de agenţi FBI

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici