Austria a suspendat exporturile de carne spre Rusia

Austria a suspendat exporturile de carne către Rusia, după ce în apropiere de Moscova s-a descoprit carne de cal în cârnaţi din carne de porc importaţi din această ţară, au anunţat vineri serviciile sanitare ruse.

148 afișări
Imaginea articolului Austria a suspendat exporturile de carne spre Rusia

Austria a suspendat exporturile de carne spre Rusia, anunţă Moscova

Agenţia federală rusă însărcinată cu probleme sanitare şi veterinare Rosselkhoznadzor anunţă, într-un comunicat, că a fost notificată de către serviciile veterinare austriece în legătură cu această hotărâre, care se aplică "până când situaţia este clarificată".

Această suspendare se aplică ansamblului Uniunii Vamale Rusia, Belarus şi Kazahstan, precizează sursa citată.

Autorităţile ruse au anunţat miercuri că au identificat carne de cal în cârnaţi de tip Frankfurter importaţi din Austria, dar şi carne de vită şi de pasăre, în contextul în care pe etichetă scria că sunt exclusiv din carne de porc.

Firma austriacă în cauză, Landhof, a fost retrasă imediat de pe lista societăţilor autorizate să exporte carne în Rusia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici