Autorităţile din Zurich au dat din greşeală salarii duble. Angajaţii sperau că banii sunt o "compensaţie pentru inflaţie"

  • Autorităţile din Zurich au cerut iertare angajaţilor oraşului după ce o defecţiune tehnică a cauzat o plată dublă a salariilor.
  • Oficialii locali încearcă acum să recupereze banii.
  • Unii angajaţi au crezut că banii sunt o "compensaţie pentru inflaţie".
2628 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Zurich au dat din greşeală salarii duble. Angajaţii sperau că banii sunt o "compensaţie pentru inflaţie"

Aproximativ 175 de milioane de franci elveţieni au fost trimişi din greşeală luni, care a fost ziua de plată pentru luna februarie, potrivit unui comunicat al autorităţilor din cel mai mare oraş elveţian.

Angajaţii nu pot păstra banii, iar oficialii încearcă să conceapă un proces simplificat astfel încât cei 30.000 de angajaţi afectaţi să îi poată returna cu uşurinţă, relatează Bloomberg.

De vină este o eroare tehnică la banca de stat Zuercher Kantonalbank, care se ocupă de transferurile salariale ale oraşului. Banca însăşi a declarat că software-ul defectuos al unuia dintre contractanţii Swisscom a cauzat defecţiunea.

"Swisscom este conştientă de gravitatea acestui incident şi prezintă scuze pentru neplăcerile cauzate", a declarat compania de telecomunicaţii într-un comunicat.

Câştigul neaşteptat a provocat o avalanşă de angajaţi care au sunat pentru a întreba despre banii în plus, potrivit ziarelor elveţiene. Alţi angajaţi au crezut că banii sunt o "compensaţie pentru inflaţie" şi au cerut ca acest lucru să se mai repete.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici