Autorităţile nu-i mai vor pe chinezi la Cernavodă. Proiectul privind Unităţile 3 şi 4 Cernavodă ar putea fi stopat

  • Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a cerut Nuclearelectrica abrogarea strategiei de continuare a proiectului Unităţile 3 şi 4 Cernavodă
  • Totodată, Ministerul Economiei a solicitat întreruperea negocierilor cu CGN
1022 afișări
Imaginea articolului Autorităţile nu-i mai vor pe chinezi la Cernavodă. Proiectul privind Unităţile 3 şi 4 Cernavodă ar putea fi stopat

Autorităţile nu-i mai vor pe chinezi la Cernavodă. Proiectul privind Unităţile 3 şi 4 Cernavodă ar putea fi stopat

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a cerut Nuclearelectrica abrogarea strategiei de continuare a proiectului Unităţile 3 şi 4 Cernavodă şi initierea procedurilor privind încetarea negocierilor cu CGN.
 
Solicitarea a fost făcută de Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri în calitate de acţionar majoritar la Nuclearelectrica. Astfel, Ministerul a cerut completarea ordinii de zi a Adunării Generale Ordinare şi Extraordinare a Acţionarilor din data de 12 iunie/15 iunie.
 
„Abrogarea Strategiei de continuare a Proiectului Unităţile 3 şi 4 Cernavodă prin organizarea unei proceduri de selectare de investitori (2014) precum şi a Strategiei revizuite de continuare a Proiectului Unităţile 3 şi 4 Cernavodă prin organizarea unei proceduri de selectare de investitori (2018). Mandatarea Consiliului de Administraţie al SNN să iniţieze procedurile/demersurile/acţiunile privind încetarea negocierilor cu CGN, precum şi încetarea efectelor juridice (prin acordul părtilor, denunţare etc) a următoarelor documente: <Memorandumul de Înţelegere privind dezvoltarea, construirea, operarea şi dezafectarea Unităţilor 3 şi 4 de la CNE Cernavodă (MoU), şi respectiv a (ii) Acordului Investitorilor în forma preliminar”, se arată în documentul transmis Bursei de Valori Bucureşti.
 
Potrivit aceluiaşi document, CA al Nuclearelectrica este mandatat să iniţieze noi demersuri pentru creşterea capacităţii de producţie.
 
„Mandatarea Consiliului de Administraţie al SNN de a iniţia demersurile necesare pentru analiza şi cristalizarea opţiunilor strategice privind construcţia de noi capacităţi de producţie de energie electrică din surse nucleare”, se mai arată în document.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici