Banca Centrală Europeană menţine dobânda de referinţă la cel mai mic nivel din istorie: 0%

  • BCE păstrează dobânda de referinţă la cel mai scăzut nivel din istorie
  • Analiştii se aşteaptă ca în viitor BCE să adopte noi măsuri de stimulare
  • Euro a crescut cu peste 5% faţă de dolar de la începutul lunii iunie
510 afișări
Imaginea articolului Banca Centrală Europeană menţine dobânda de referinţă la cel mai mic nivel din istorie: 0%

Banca Centrală Europeană menţine dobânda de referinţă

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat joi că menţine dobânda de politică momentară la cel mai mic nivel din istorie, transmite presa internaţională.

Rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală rămân astfel nemodificate, la nivelurile de 0,00%, 0,25% şi, respectiv minus 0,50%.

Analiştii se aşteaptă ca în viitor BCE să adopte noi măsuri de stimulare, având în vedere încetiniriea redresării economiei şi a creşterii euro.

Banca Centrală Europeană spune că a discutat despre aprecierea euro şi va „monitoriza cu atenţie” cursul de schimb pe viitor. Euro a crescut cu peste 5% faţă de dolar de la începutul lunii iulie. Această creştere a monezii euro pune în pericol competitivitatea exporturilor şi scade preţurile de import, lovind exportatorii din zona euro.

În România, Banca Naţională a României (BNR) a redus, pe 5 august, rata dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,5% pe an, de la 1,75%.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici