Banca Mondială aprobă un împrumut de 500 de milioane de dolari pentru a stimula bugetul Costa Ricăi

Banca Mondială a aprobat un nou împrumut de 500 de milioane de dolari pentru Costa Rica, menit să consolideze sprijinul pentru bugetul guvernului, potrivit unui comunicat al creditorului internaţional publicat vineri.

476 afișări
Imaginea articolului Banca Mondială aprobă un împrumut de 500 de milioane de dolari pentru a stimula bugetul Costa Ricăi

Banca Mondială aprobă un împrumut de 500 de milioane de dolari pentru a stimula bugetul Costa Ricăi

Împrumutul va sprijini eforturile post-pandemice ale ţării din America Centrală de a creşte ocuparea forţei de muncă şi salariile şi de a ajuta companiile mici şi mijlocii.
 
"În timp ce Costa Rica a făcut multe progrese în domeniile de mediu, economic şi social, reducerea sărăciei şi a inegalităţii rămâne o provocare continuă", a declarat Carine Clert, manager de ţară al Băncii Mondiale pentru El Salvador şi Costa Rica, într-o declaraţie în care a anunţat noul pachet de finanţare.
 
Împrumutul pe 19,5 ani include o perioadă de graţie de patru ani, cu o rată a dobânzii bazată pe Secured Overnight Financing Rate (SOFR) plus o marjă variabilă în dolari americani, se adaugă în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici