Banca Mondială: Preţurile alimentelor vor fi ridicate cel puţin până în 2012

Preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick, consideră că preţurile alimentelor se vor menţine la un nivel ridicat, peste cel înregistrat în 2004, până cel puţin în 2012, iar costul energiei va fi în continuare mare şi instabil.

17 afișări
Imaginea articolului Banca Mondială: Preţurile alimentelor vor fi ridicate cel puţin până în 2012

Preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Zoellick a reiterat că preţurile alimentelor şi energiei se află într-o "zonă de pericol", fiind necesare fonduri de zece miliarde de dolari pentru sprijinirea celor mai sărace state ale lumii.

Majorarea preţurilor petrolului şi alimentelor a dus la accelerarea inflaţiei în întreaga lume, în condiţiile în care ritmul de dezvoltare încetineşte.

La începutul acestei săptămâni, liderii celor mai industrializate state ale lumii, membre ale G8, au căzut de acord că este nevoie să fie rezolvată problema inflaţiei, în special cea privind creşterea preţurilor petrolului şi alimentelor.

"Cred că declaraţia referitoare la securitatea alimentară este una bună, dar problema o reprezintă acţiunea concretă", a spus Zoellick.

El a adăugat că mai multe ţări au oferit contribuţii importante, pentru a se ajunge la suma de zece miliarde de dolari, dar va fi nevoie constantă de fonduri în următorii ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici