Banca Românească: Operaţiunile cu clienţii decurg normal, nefiind afectate de situaţia din Grecia

Banca Românească îşi desfăşoară operaţiunile cu clienţii în condiţii normale, acestea nefiind afectate de situaţia din Grecia, a declarat directorul general al băncii, Ioannis Kougionas.

613 afișări
Imaginea articolului Banca Românească: Operaţiunile cu clienţii decurg normal, nefiind afectate de situaţia din Grecia

Banca Românească: Operaţiunile cu clienţii decurg normal, nefiind afectate de situaţia din Grecia

"Banca este o instituţie financiară românească, reglementată şi supravegheată de către Banca Naţională a României (BNR). Banca Românească are un nivel de lichiditate ridicat şi este una dintre celmai bine capitalizate bănci de pe piaţa locală, cu un indice de solvabilitate de 17,52%, dublu faţă de cerinţele minime prudenţiale. De asemenea, depozitele clienţilor noştri sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare în conformitate cu prevederile legale în vigoare", a spus Kougionas.

În România au activităţi patru bănci cu acţionariat grecesc - Alpha Bank, Bancpost, Piraeus şi Banca Românească, acestea cumulând 12% din activele sistemului bancar.

Zona euro se pregăteşte pentru intrarea Greciei în incapacitate de plată, în această săptămână, după ce a refuzat să prelungească finanţarea ţării, în urma anunţului surprinzător al premierului Alexis Tsipras referitor la organizarea unui referendum.

Vineri noaptea, Tsipras a anunţat că vrea să organizeze la 5 iulie un referendum pe tema propunerilor de reformă ale creditorilor, iar Parlamentul a aprobat duminică această propunere.

Băncile elene sunt închise până la 6 iulie, iar de la bancomate pot fi retrase zilnic, în Grecia, sume de până la 60 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici