Băncile americane au împrumutat zilnic de la Fed suma record de 367,8 miliarde dolari

Băncile americane au împrumutat zilnic, în săptămâna încheiată la 1 octombrie, suma record de 367,8 miliarde de dolari de la Rezerva Federală (Fed), întrucât instituţiile financiare nu mai sunt dispuse să acorde credite concurenţilor din cauza incertitudinii legate de criza internaţională.

21 afișări
Imaginea articolului Băncile americane au împrumutat zilnic de la Fed suma record de 367,8 miliarde dolari

Băncile americane au împrumutat zilnic de la Fed suma record de 367,8 miliarde dolari (Imagine: Mediafax/AFP)

Băncile nu au putut obţine finanţare pe termen scurt întrucât pieţele interbancare au fost blocate, iar sectorul titlurilor comerciale a fost aproape oprit şi au fost nevoite să apeleze la banca centrală, creditor de ultimă instanţă pentru sistemul financiar.

În săptămâna precedentă, Fed a acordat zilnic credite băncilor de 187,75 miliarde dolari, a doua mare valoare din istorie, a anunţat joi banca centrală a SUA.

"Devine din ce în ce mai uimitor. Datele indică că blocajul este masiv", a declarat Michael Feroli, economist la JPMorgan din New York.

Absenţa totală a încrederii în sectorul bancar a condus la înăsprirea condiţiilor de pe pieţele monetare, în special după falimentul Lehman Brothers şi restructurarea completă a mai multor bănci de investiţii.

Prin urmare, băncile centrale din întreaga lume au realizat infuzii de fonduri de miliarde de dolari în sectorul financiar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici