Băncile au redus creditarea ţărilor vulnerabile din zona euro, în primul trimestru

Băncile au redus creditarea către ţările vulnerabile din zona euro, în primele trei luni ale acestui an, dar au crescut-o în cazul Germaniei, reflectând incertitudinile legate de bonitatea unor guverne europene şi a unor bănci de importanţă majoră.

186 afișări
Imaginea articolului Băncile au redus creditarea ţărilor vulnerabile din zona euro, în primul trimestru

Băncile au redus creditarea ţărilor vulnerabile din zona euro, în primul trimestru

Expunerea transfrontalieră a băncilor a crescut cu 59 de miliarde de dolari în primul trimestru, ajustată la variaţia cursurilor valutare, potrivit Băncii pentru Reglemente Internaţionale (BIS), relatează MarketWatch.

Datele BIS arată însă că băncile au redus creditele către Grecia cu 27,7 miliarde de dolari, către Portugalia cu 12,6 miliarde de dolari, către Spania cu 27 miliarde de dolari, către Italia cu 14,8 miliarde de dolari, iar în cazul Irlandei cu 54,6 miliarde de dolari.

Băncile au majorat creditarea către Germania, considerată un plasament sigur în cadrul zonei euro, cu 239,2 miliarde de dolari.

Cea mai mare scădere a creditării a fost către statele dezvoltate, cu 626 miliarde de dolari, în timp ce împrumuturile între bănci au scăzut cu 499 miliarde de dolari.

Potrivit BIS, cel mai mare declin al împrumuturilor către bănci a fost înregistrat în Germania şi Marea Britanie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici