Băncile străine vor putea utiliza planul guvernului SUA de susţinere a sectorului financiar

Secretarul Trezoreriei americane, Henry Paulson, a declarat că băncile străine vor putea utiliza planul administraţiei Bush destinat stabilizării sectorului financiar, recunoscând totodată că acesta va pune în pericol contribuabilii americani.

25 afișări
Imaginea articolului Băncile străine vor putea utiliza planul guvernului SUA de susţinere a sectorului financiar

Secretarul Trezoreriei americane, Henry Paulson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat dacă instituţiile străine vor putea beneficia de planul administraţiei americane, Paulson a replicat: "Da, şi ar trebui să facă acest lucru".

"Dacă instituţiile financiare au operaţiuni în Statele Unite, angajează americani şi deţin active nelichide, atunci acestea vor avea acelaşi impact asupra poporului ca şi alte bănci", a afirmat oficialul american în cadrul programului "This Week with George Stephanopolous" al televiziunii ABC.

Planul de stabilizare a sistemului financiar va fi costisitor pentru contribuabilii americani, dar costurile totale nu se vor ridica la limita maximă de 700 de miliarde de dolari, impusă proiectului, consideră Paulson.

"Contribuabilul este în pericol. Va fi nevoie de circumstanţe extraordinare, puţin probabile, pentru a majora costul aproape de suma cheltuită pentru active", a afirmat oficialul american în cadrul programului de televiziune "Fox News Sunday".

Paulson a apărut duminică în mai multe talk show-uri, pentru a completa anumite detalii legate de planul guvernului SUA de a cumpăra active riscante, în încercarea de a încheia cea mai gravă criză financiară care a avut loc de la Marea Depresiune.

Guvernul ar putea utiliza 700 de miliarde de dolari pentru achiziţia de credite ipotecare comerciale şi rezidenţiale şi active legate de acestea, în următorii doi ani.

Secretarul Trezoreriei SUA va avea putere completă asupra implementării planului, iar deciziile lui nu vor fi revizuite de niciun tribunal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici