Bank of America se pregăteşte să concedieze 40.000

Conducerea Bank of America (BofA), cea mai mare bancă americană, au discutat concedierea a circa 40.000 din cei 280.000 de angajaţi în primul val al unui program de restructurare, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Wall Street Journal (WSJ).

174 afișări
Imaginea articolului Bank of America se pregăteşte să concedieze 40.000

Bank of America se pregăteşte să concedieze 40.000 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numărul angajaţilor care urmează să fie daţi afară nu este final şi ar putea fi modificat.

Restructurarea are ca scop scăderea personalului băncii într-o perioadă de câţiva ani, scrie WSJ.

Reprezentanţii BofA nu au putut fi contactaţi de Reuters pentru comentarii, în afara programului de lucru.

WSJ notează că directorii executivi al BofA s-au reunit joi în Charlotte, North Carolina, la sediul băncii, şi se vor întâlni din nou vineri pentru a lua o decizie finală. Conducerea băncii lucrează de cinci luni la planul de restructurare.

Investitorii cer băncii să ia măsuri de îmbunătăţire a performanţelor, după ce a înregistrat pierderi în patru din ultimele şase trimestre, iar acţiunile companiei au scăzut cu aproape 50% de la începutul anului.

Cea mai mare campanie de disponibilizări de la BofA a avut loc în 2008, când compania a anunţat scăderea numărului angajaţilor cu 30.000-35.000 într-o perioadă de trei ani. Decizia de atunci a fost determinată de criza financiară globală, frânarea economiei şi preluarea iminentă a Merill Lynch.

Ziarul local Charlotte Observer a scris recent că directorii BofA discută planuri de concediere a 25.000-30.000 de angajaţi în următorii câţiva ani.

Directorul general al BofA, Brian Moynihan, a anunţat pe 18 august că banca intenţionează să dea afară 3.500 de angajaţi.

Grupul a anunţat marţi o reorganizare profundă a conducerii, care include plecarea directorului diviziei de consumer banking Joe Price şi a şefei operaţiunilor de wealth management Sallie Krawcheck.

Marile bănci din ţările dezvoltate au anunţat în acest an concedieri masive, din cauza reglementărilor mai stricte impuse în sectorul financiar şi impactului crizei datoriilor de stat din Europa şi pesimismului privind perspectivele economice globale asupra veniturilor din trading şi investment banking.

Băncile americane şi europene au anunţat sau pregătesc planuri de concedieri care vizează un total de peste 70.000 de angajaţi, o parte dintre ele urmând să fie derulate pe perioade de trei-patru ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici