Băsescu: Am prezentat sindicatelor şi patronatelor situaţia economică a României

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la plecarea de la discuţiile pe buget de la Ministerul Finanţelor, că a venit pentru a prezenta sindicatelor şi patronatelor situaţia economică a României.

20 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Am prezentat sindicatelor şi patronatelor situaţia economică a României

Băsescu: Am prezentat sindicatelor şi patronatelor situaţia economică a României (Imagine: Mediafax Foto)

Băsescu a spus că a venit la sediul Ministerului de Finanţe pentru a prezenta sindicatelor şi patronatelor situaţia economică a României precum şi mediul în care economia românească evoluează, "adică recesiunea care va fi foarte puternică în statele vechi ale Uniunii Europene, state care reprezintă principala piaţă a României".

Preşedintele a menţionat că din acest context rezultă efectele asupra economiei româneşti, adică scăderea consistentă a exporturilor cu implicaţii în menţinerea forţei de muncă în societăţile româneşti.

"Am dorit să aduc în discuţie posibilitatea ca, până una alta, deci până vom reuşi să atragem resursele financiare europene, să găsim soluţii în buget, să canalizăm resurse din bugetul de stat pentru a lansa proiecte de investiţii", a spus Băsescu.

Întrebat dacă a pledat pentru îngheţarea salariilor în sistemul bugetar el a răspuns că nu, menţionând că a venit la sediul Ministerului de Finanţe pentru a prezenta o realitate în care evoluează România.

"Iar soluţia nu poate fi decât rezultatul discuţiilor Guvern-Patronate-Sindicate", a mai spus Băsescu.

Citeşte şi:

Delegaţia FMI participă la discuţiile de la Finanţe

Boc: Proiectul de buget va fi discutat joi

Liderii PDL şi PSD au convenit că nu pot lua în calcul îngheţarea salariilor bugetarilor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici