Băsescu: Boc a respins rectificări bugetare la marile companii. Sper să-i dea afară pe manageri

Preşedintele Băsescu a anunţat că miercuri premierul Emil Boc a respins cerererile de rectificări bugetare pentru acest an ale marilor companii de stat, el precizând că speră ca şeful Guvernului să facă şi "pasul următor", adică "să-i dea afară" pe managerii care nu au respectat parametrii bugetari.

709 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Boc a respins rectificări bugetare la marile companii. Sper să-i dea afară pe manageri

Băsescu: Boc a respins rectificări bugetare la marile companii. Sper să-i dea afară pe manageri (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Am apreciat foarte mult o măsură pe care prim-ministrul a luat-o astăzi (miercuri, n.r.). Ca de obicei, marile companii au venit, în una din ultimele şedinţe de Guvern de anul acesta, cu rectificarea bugetelor, probabil nu şi-au făcut veniturile, au cheltuit mai mult decât au avut în bugetul iniţial şi aveau nevoie ca Guvernul să le consfiinţească lipsa de responsabilitate a managerilor, să le aprobe noile bugete pe anul acesta, să le justifice, să le acopere faptul că nu şi-au făcut bugetele sau au avut cheltuielei mai mari. (...) Prim-ministrul astăzi în Guvern a respins toate modificările de buget cerând explicaţii asupra motivelor pentru care nu s-au realizat bugetele", a afirmat Traian Băsescu la RRA.

El a arătat că speră ca prim-ministrul să facă şi pasul următor şi să-i dea afară pe directorii care nu au respectat parametrii bugetari, arătând că aceasta este, în sfârşit, o atitudine corectă.

Potrivit lui Traian Băsescu, directorii acestor companii au crezut că Guvernul va accepta rectificările bugetare.

"Au mizat că se duce ministrul lor în Guvern la prim-ministru care ar spune «Prea bine, treacă meargă, aprobăm noi că nu aţi reuşit să atingeţi parametrii»", a spus Băsescu.

Traian Băsescu a mai spus că lista acestor companii este destul de lungă, nominalizând Romgaz şi Transgaz, care nu au avut pierderi, dar nu câştigă cât ar trebui.

El a adăugat că speră ca la anul să existe mai multă exigenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici