Băsescu: Cred că board-ul FMI va valida încheierea unui nou acord cu România

Preşedintele Băsescu a declarat, la Pro TV, că opinia sa privind îndeplinirea punctelor din Acordul cu FMI nu este "atât de negativă" cum este prezentată în presă, adăugând că el crede că board-ul FMI va constata îndeplinirea în cea mai mare parte a acestora şi va valida încheierea unui nou Acord.

215 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Cred că board-ul FMI va valida încheierea unui nou acord cu România

Băsescu: Cred că board-ul FMI va valida încheierea unui nou acord cu România

"Nu e atât de negativă cum o aud în presă. Eu cred că boardul FMI va constata îndeplinirea în cea mai mare parte a criteriilor stabilite de comun acord cu Guvernul României şi va valida încheierea celui de-al doilea acord", a afirmat Băsescu, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV, întrebat fiind despre părerea sa privind realizarea de Guvern a punctelor din Acordul cu FMI.

Băsescu a spus că el susţine încheierea de către România a unui nou acord.

De asemenea, întrebat despre care vor fi obiectivele acestui nou acord, dacă vor aduce noi măsuri de austeritate, şeful statului a răspuns că România nu mai este în perioadă de austeritate.

"Nu austeritate, că România nu mai este în perioadă de austeritate. Faptul că Guvernul nu creşte salariile şi pensiile, nu înseamnă că România este în austeritate. Dar eu aş spune că România a trecut la faza la care drămuieşte mai corect banii publici din punct de vedere al populismelor", a afirmat Băsescu.

Totodată, preşedintele a spus că nu este "atât de pesimist cu privire la evoluţia economiei româneşti", având în vedere perspectiva unui an agricol bun şi crearea de noi locuri de muncă prin ajutoarele de la stat pentru investiţiile directe în economie.

"Deci aici aş fi reţinut să am o viziune negativă. Ceea ce cred că se va întâmpla este faptul că în România nu va creşte şomajul, ceea ce este un prim pas bun. Al doilea, este absorbţia fondurilor europene care ar da plus de forţă de muncă", a apreciat Băsescu.

Pe de altă parte, întrebat în legătură cu faptul că unii lideri PNL au arătat că nu susţin neapărat încheierea de către Guvern a unui nou acord cu FMI, Băsescu a răspuns că liderii PNL "ar fi bine să nu se bage măcar", având în vedere "dezastrul economic" pe care l-a produs Guvernul Tăriceanu în 2007-2008.

"Liderii PNL au anulat un acord cu FMI în timpul Guvernului Tăriceanu împotriva punctului meu de vedere şi au dus ţara în colaps. Asta au făcut liderii PNL. Deci, din acest punct de vedere, ar fi bine să fie rezervaţi, pentru că nu s-a ocupat nimeni, să le pună în faţă dezastrul economic pe care l-au făcut în 2007-2008. Să fii ţară cu investiţii străine directe de 9 miliarde de euro, să ai creştere economic de 7%, să ai deficit de 5,8%, care pe urmă l-am plătit scump, e un argument pentru care liderii PNL ar fi bine să nu se bage măcar", a mai afirmat Băsescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici