Băsescu nu vrea mărirea taxelor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, la Kanal D, că nu este de acord cu mărirea taxelor, plecând de la premisa că a mări taxele în perioadă de criză este inutil, pentru că se măreşte evaziunea.

21 afișări
Imaginea articolului Băsescu nu vrea mărirea taxelor

Băsescu nu vrea mărirea taxelor (Imagine: Mediafax Foto)

"La începerea negocierilor (cu FMI - n.r.) am spus că sunt două lucruri de nenegociat: cota unică şi TVA. (…) Probabil se va face presiune în continuare din partea Fondului să creştem undeva. Am spus în niciun caz nu se va atinge cota unică. Ne vom lupta şi pentru TVA. Dacă ar fi să aleg unde să se intervină, aş fi de acord pe TVA, dacă aş fi în situaţia să aleg între cele două. Ceea ce vă pot spune însă acum este că rămân pe aceeaşi poziţie în relaţia cu Fondul, să nu mărim nici un fel de taxe, pentru că plec de la convingerea că a mări taxele în perioadă de criză este inutil, mărim evaziunea", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că o precedentă declaraţie a sa a fost interpretată de un ziarist care "a tras cu urechea" la o discuţie pe care şeful statului a avut-o cu afacerişti americani şi germani.

"Un ziarist a tras cu urechea la o discuţie pe care am avut-o cu oamenii de afaceri americani şi germani, şi de acolo a lansat-o: «Preşedintele e de acord cu mărirea TVA», ceea ce nu este adevărat. Eu am prezentat următoarea situaţie - avem presiuni enorme pentru creşterea venitului bugetului de stat, ca să micşorăm deficitul - şi răspunsul meu a fost: sunt aceşti doi piloni, pe care nu am vrut să îi mişcăm la semnarea acordului cu Fondul", a adăugat preşedintele Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a admis într-o discuţie cu uşile închise cu investitorii străini, că TVA ar putea fi majorată din 2010, el declarând, potrivit unor surse participante la întâlnire, citate, pe 5 octombrie, de "Ziarul Financiar", că preferă creşterea TVA majorării cotei unice de impozitare. "Prefer majorarea TVA majorării cotei unice de impozitare", le-ar fi spus şeful statului oamenilor de afaceri străini, la Forumul Economic Român, în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri care s-a desfăşurat cu uşile închise, conform surselor citate de ZF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici