Băsescu: Solicitările ministerelor ar duce la un deficit bugetar de 9%

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, într-o dezbatere, că urgenţa stabilirii parametrilor bugetului de stat, cât mai rapid, a făcut ca Executivul să se reunească , vineri, în şedinţă, precizând că solicitările ministerelor ar împinge bugetul către un deficit de nouă procente.

88 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Solicitările ministerelor ar duce la un deficit bugetar de 9%

Băsescu: Solicitările ministerelor ar duce la un deficit bugetar de 9% (Imagine: Bogdan Maran - Mediafax Foto)

"E nevoie de adoptarea urgentă a bugetului ", a transmis şeful statului, în discursul ţinut la Conferinţa Naţională a Alianţei Confederaţiilor Patronale din România, adăugând că "urgenţa de a stabili parametrii bugetului, cât mai rapid, a făcut ca Guvernul să se întâlnească, astăzi ( vineri, n.r.)", în şedinţă".

Şeful statului a precizat că, dacă Guvernul îşi propune un deficit maxim de 3%, solicitările făcute de ministere ar împinge bugetul către un deficit de 9%.

"Nu mai era altă soluţie decât ca Guvernul să se întâlnească, să aibă discuţii cu ministrul de finanţe şi cu ceilalţi miniştri, pentru a se putea angaja, cu toţii, în noua filosofie bugetară", a mai spus Băsescu.

Şeful statului a mai arătat că bugetul de stat trebuie să respecte responsabilitatea Guvernului în reducerea cheltuielilor.

Citeşte şi:

Propunerile ministerelor privind cheltuielile ar duce deficitul bugetar la 12% din PIB-surse

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici