Băsescu: Trebuie decis repede programul liberalizării preţurilor la energie electrică şi gaze

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la o conferinţă organizată de "Ziarul Financiar", că trebuie stabilit "foarte repede" programul liberalizării preţurilor la energie electrică şi gaze naturale, pentru că altfel BNR nu poate stabili foarte corect ţintele de inflaţie.

398 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Trebuie decis repede programul liberalizării preţurilor la energie electrică şi gaze

Băsescu: Trebuie decis repede programul liberalizării preţurilor la energie electrică şi gaze (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Şeful statului a susţinut necesitatea realizării unui "program al liberalizării preţurilor administrate".

Preşedintele Băsescu a menţionat că este necesară o dezbatere pentru a opta între două variante. Pe de o parte, este vorba despre varianta ca liberalizarea preţurilor la energie şi gaze naturale să se facă în trepte, a explicat el.

"Sau spunem: stăm pe loc, dăm drumul doar acolo unde sunt pierderi şi stabilim o dată, să zicem 1 iulie 2013, şi dăm drumul la preţuri", a adăugat şeful statului.

Traian Băsescu a insistat asupra faptului că această dezbatere "trebuie făcută foarte repede, pentru că altfel BNR nu poate să stabilească foarte corect ţintele de inflaţie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici