BCE, dispusă să discute anumite elemente din programul de austeritate impus Greciei

Banca Centrală Europeană (BCE) este deschisă discutării anumitor elemente ale programului de austeritate impus Greciei în schimbul ajutorului din partea partenerilor comunitari, a declarat Jorg Asmussen, membru în conducerea băncii.

157 afișări
Imaginea articolului BCE, dispusă să discute anumite elemente din programul de austeritate impus Greciei

BCE, dispusă să discute anumite elemente din programul de austeritate impus Greciei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am fost şi suntem deschişi să discutăm anumite elemente ale acestui program, în măsura în care punctele cheie sunt respectate", a afirmat Jorg Asmussen pentru publicaţia elenă Kathimerini.

El a adăugat că dacă premierul elen Antonis Samaras vrea modificarea măsurilor referitoare la venituri şi cheltuieli se poate discuta, dar cu condiţia respectării obiectivelor principale ale programului, care să asigure creşterea competitivităţii şi un nivel sustenabil al datoriilor.

Asmussen este aşteptat luni la Atena la o conferinţă pe tema crizei din zona euro.

Întrebat despre posibilitatea evocată de unii responsabili europeni, de amânare cu doi ani a îndeplinirii obiectivelor bugetare, Asmussen a spus că ar fi antrenată imediat necesitatea unei finanţări suplimentare, din partea partenerilor din zona euro şi FMI.

Asmussen a recunoscut că toată lumea a subestimat "rapiditatea degradării situaţiei" în Grecia, dar a apreciat că respectarea primului program de ajutor a fost "împiedicată de lipsa unui sprijin naţional larg".

El a reafirmat totodată preferinţa BCE pentru menţinerea Greciei în zona euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici