BCE: Revenirea economiei zonei euro rămâne modestă din cauza consumului slab

Revenirea economiei din zona euro este în continuare modestă, întrucât atât consumul cât şi investiţiile sunt reduse, potrivit Băncii Centrale Europene (BCE).

11 afișări
Imaginea articolului BCE: Revenirea economiei zonei euro rămâne modestă din cauza consumului slab

BCE: Revenirea economiei zonei euro rămâne modestă din cauza consumului slab (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Consumul privat nu a crescut decât modest după declinul din al doilea trimestru din 2009, scădere mai puternică decât cea din crizele din ultimii 40 de ani (între 1974 şi 1975, 1980 şi 1982 şi 1992 şi 1993 - n.r.)", notează BCE într-un raport lunar.

Banca menţionează că forţa slabă a consumului s-ar putea explica prin stagnarea veniturilor reale, dar şi prin economiile constituite preventiv de populaţie.

Instituţia plasează consumul pe locul doi din punct de vedere al influenţei asupra creşterii economice, după stocuri, poziţia a treia fiind ocupată de cheltuielile publice. Aceste cheltuieli au, de asemenea, un rol mai mic decât în trecut în actuala relansare economică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici