BEI intenţionează să acorde în România împrumuturi de 1,5 miliarde de euro în 2010

Banca Europeană de Investiţii (BEI) estimează că va acorda în România, anul viitor, credite de 1,5 miliarde de euro, în principal pentru investiţii în energie, sprijinirea IMM-urilor şi a proiectelor municipalităţilor, a declarat, joi, la Bucureşti, vicepreşedintele BEI Matthias Kollatz-Ahnen.

62 afișări
Imaginea articolului BEI intenţionează să acorde în România împrumuturi de 1,5 miliarde de euro în 2010

Vicepreşedintele BEI Matthias Kollatz-Ahnen (Imagine: Radu Tuta/Mediafax Foto)

"Am acordat în 2008 împrumuturi de 1,1 miliarde de euro. În 2009 şi 2010 vrem să acordăm câte circa 1,5 miliarde euro. Suntem aproape de atingerea acestei cifre anul acesta, anticipez că o vom atinge sau vom fi uşor sub acest nivel", a spus el într-o conferinţă de presă.

Oficialul BEI a precizat că de la începutul anului s-au semnat împrumuturi însumând 800 de milioane de euro, pentru perioada următoare fiind programate finanţări destinate Ford (circa 400 de milioane de euro) şi Petrom (200 de milioane de euro).

În ceea ce priveşte finanţarea Ford, acordarea împrumutului este doar "o chestiune de proceduri", a arătat vicepreşedintele BEI.

El a mai spus că România are un potenţial ridicat în domeniul energiei regenerabile, dar nu sunt multe investiţii pe acest segment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici