Belarusul propune Rusiei să extindă gazoductul către Europa, asigurându-i tranzit gratuit

Preşedintele statului Belarus, Alexander Lukaşenko, a propus Rusiei să construiască o a doua ramură a gazoductului Iamal-Europa pe teritoriul bielorus, scutind în schimb statul rus de la plata taxelor de tranzit timp de cinci ani.

1 afișare
Imaginea articolului Belarusul propune Rusiei să extindă gazoductul către Europa, asigurându-i tranzit gratuit

Belarusul propune Rusiei să extindă gazoductul către Europa, asigurându-i tranzit gratuit

Gazoductul Iamal-Europa porneşte din regiunea de nord-vest a Siberiei şi se întinde mai întâi până la graniţa cu Belarus, de unde îşi continuă traseul pe o distanţă de 2.000 de kilometri spre Germania, tranzitând şi teritoriul Poloniei, potrivit Budapest Business Journal.

"Începeţi construcţia celui de-al doilea gazoduct, şi, dacă va este teamă că ar putea fi neprofitabil, vă scutim de taxele de tranzit timp de cinci ani", a declarat preşedintele Belarusului la o conferinţă de presă.

Primele discuţii privind construirea celei de-a doua ramuri a conductei Iamal-Europa au avut loc în anul 2005, proiectul vizând acoperirea cererii de gaze naturale în creştere din partea consumatorilor europeni.

Segmentul gazoductului Iamal-Europa care traversează Belarusul are o lungime de 575 de kolometri şi o capacitate anuală de circa 33 de miliarde de metri cubi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici