Video Berceanu: Aş obţine mai mulţi bani pentru autostrăzi dacă oamenii ar ieşi în stradă

Guvernul ar putea aloca mai mulţi bani de la buget pentru construcţia de autostrăzi, dacă opinia publică ar face presiuni şi ar cere acest lucru în stradă, a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, la conferinţa "Romania Construct Forum 2009", organizată de MEDIAFAX.

24 afișări

"Încerc să obţin bani de la Guvern, dar am nevoie şi de ajutorul vostru. Că, dacă ies în stradă 20.000 de oameni, li se dă ceea ce cer. Acum, evident, că nu o să iasă 10.000 de şoferi în stradă să ceară autostrăzi, dar dacă opinia publică ar pune presiune poate am obţine mai mulţi bani", a afirmat Berceanu.

El a explicat că, în ultimii 20 de ani, toţi guvernanţii au făcut declaraţii despre necesitatea investiţiilor în infrastructură, însă nu au alocat şi banii necesari.

"Indiferent ce guvern vine, trebuie să vadă toată pictura, pentru că noi românii acoperim pictura cu o pânză neagră şi facem o gaură la pensionari şi constatăm că au probleme. Mai facem o gaură la bugetari şi vedem că şi ei au probleme, şi tot aşa. Dar nu tragem pânza să vedem pictura, iar atunci când o facem deranjăm şi suntem schimbaţi", a spus Berceanu.

Potrivit ministrului, o altă soluţie pentru a creşte bugetul destinat construcţiei de autostrăzi ar fi reducerea salariilor bugetarilor din funcţiile de conducere, care obţin venituri de 200 milioane lei vechi.

Berceanu a afirmat în urmă cu două săptămâni că Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii vrea să obţină pentru anul viitor un buget de peste 19 miliarde lei, faţă de 11 miliarde de lei în 2009. El a mai spus că Ministerul Transporturilor vrea să finalizeze anul viitor 90 de kilometri de autostradă, nivel propus şi în 2009, din care nu a realizat însă decât jumătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici