BestJobs: Angajatorii pot evidenţia printr-o etichetă joburile potrivite pentru ucraineni

Platforma de recrutare BestJobs anunţă că a lansat o etichetă „Ukrainian friendly job”, prin care angajatorii pot evidenţia locurile de muncă potrivite cetăţenilor ucraineni.

281 afișări
Imaginea articolului BestJobs: Angajatorii pot evidenţia printr-o etichetă joburile potrivite pentru ucraineni

BestJobs: Angajatorii pot evidenţia printr-o etichetă joburile potrivite pentru ucraineni

În acest fel platforma de recrutare sprijină integrarea socială a refugiaţilor din Ucraina.

Eticheta specială „Ukrainian friendly job” a fost lansată pentru ca firmele care doresc să angajeze cetăţeni ucraineni să poată marca poziţiile potrivite pentru aceşti candidaţi direct în platformă, pentru o identificare mai uşoară. În plus, candidaţii ucraineni vor găsi pe platforma de recrutare online un filtru de căutare al acelor joburi marcate astfel, pentru a le facilita aplicarea. De asemenea, ei pot suna la numărul (+40) 31 710 4230, unde vor primi suport în limba engleză pentru identificarea joburilor potrivite şi pentru asistenţă în procesul de recrutare.

În ultimele zile, zeci de mii de cetăţeni ucraineni şi-au părăsit casele şi joburile şi au intrat în România în încercarea de a se proteja de conflictul militar din ţara lor. Conform OUG 25/2014, cetăţenii ucraineni se pot angaja în România şi nu necesită aviz de angajare pentru o perioadă de 9 luni dintr-un an calendaristic, timp în care pot înainta demersurile legale pentru a dobândi statutul de refugiat, prin care pot beneficia de acces la asigurări sociale şi de sănătate.

„Războiul este o tragedie de care niciunul dintre noi nu bănuia că va fi atat de aproape pe parcursul vieţii sale şi pentru care nimeni nu a fost pregătit. Şi totuşi, mai ales în ultimii ani, cu toţii am învăţat să ne adaptăm rapid la diverse crize şi, mai ales, să găsim soluţii”, spune Andrei Frunză, CEO BestJobs.

Chiar dacă eticheta îi va ajuta pe cetăţenii ucraineni să identifice mai uşor oportunităţile potrivite lor, aceştia pot aplica la toate joburile disponibile, dacă au profilul completat pe platformă, în care să menţioneze abilităţile pe care le au, specializările şi experienţa, toate aceste criterii fiindu-le utile în etapa aplicării.

Refugiaţii din Ucraina care îşi doresc să se angajeze pe teritoriul României pot găsi printre cele peste 32.000 de poziţii deschise pe platformă joburi în funcţie de specializarea lor cu precădere în domenii precum Financiar/Contabilitate, Suport clienţi/ Outsourcing, IT, Vânzări şi Marketing, dacă au experienţă specifică şi cunosc o limbă străină conform cerinţelor rolului. În plus, pe platformă există peste 3.000 de joburi remote la care pot aplica cetăţenii ucraineni care cunosc limba engleză sau o altă limbă străină şi care îşi doresc să obţină un venit stabil în România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici