Bill Gates a câştigat 18 mil. de dolari în şase zile, după o investiţie în industria auto

Bill Gates, fost preşedinte al grupului Microsoft, a câştigat, împreună cu fundaţia Bill şi Melinda Gates, 18 milioane dolari în doar şase zile, în urma achiziţiei a 5,5% din acţiunile AutoNation, cea mai mare reţea de vânzare a maşinilor din SUA, conform cotidianului New York Post.

20 afișări
Imaginea articolului Bill Gates a câştigat 18 mil. de dolari în şase zile, după o investiţie în industria auto

Bill Gates a câştigat 18 mil. de dolari în şase zile, după o investiţie în industria auto

La doar şase zile după cumpărarea pachetului de acţiuni, titlurile companiei, care distribuie autoturisme noi şi second-hand prin intermediul unei reţele de 244 de centre, au crescut cu 24%, rezultând astfel un profit de 18 milioane dolari pentru Bill Gates şi fundaţia sa, informează ediţia online a publicaţiei americane.

Miliardarul american şi Fundaţia Bill şi Melinda Gates sunt al treilea mare acţionar al AutoNation.

Fundaţia Bill şi Melinda Gates a derulat până în prezent proiecte de mai multe zeci de miliarde de euro, parte dintre acestea pentru protecţia mediului.

Bill Gates a cumpărat acţiunile la cel mai redus nivel din istoria companiei, de 7,57 dolari pe unitate, în scădere faţă de 21,29 dolari în iulie 2007. Acţiunile companiei au crescut până la 9,39 dolari, la închiderea şedinţei bursiere.

Preţul ridicat al combustibilului şi maşinile cu consum mare de carburant au stat la baza evoluţiei negative a AutoNation.

Tot mai mulţi posesori de maşini, care nu-şi mai permit să plătească preţul ridicat al benzinei, anulează contractele de leasing, rezultând o creştere a stocului de maşini second-hand la dealerii auto.

Preţul automobilelor cu consum ridicat de combustibil a scăzut chiar şi la jumătate în New York şi alte state americane, precizează publicaţia.

În timp ce Bill Gates a obţinut profit în urma investiţiei sale, alt miliardar american, Eddie Lampert, a înregistrat o pierdere de 781 milioane dolari pe parcursul ultimului an. Lampert deţine 49,7% din acţiunile AutoNation.

Eddie Lampert controlează şi o participaţie de 36,2% la distribuitorul de piese AutoZone, ale cărui acţiuni au pierdut 24% din preţul consemnat anul trecut.

Între timp, fundaţia Bill şi Melinda Gates oferă sponsorizări importante pentru protecţiea mediului, statelor în curs de dezvoltare, şi proiectelor destinate să ofere noi soluţii la problema energetică.

"Statele în curs de dezoltare ar putea fi o destinaţie bună şi pentru o parte din maşinile cu consum ridicat de carburant aflate în stocurile AutoNation", se spune în articolul citat.

Anumite state în curs de dezvoltare subvenţionează preţul benzinei pe piaţa internă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici