BIO: Cine este Florin Nicolae Jianu, propunerea PSD pentru Ministerul pentru Mediul de Afaceri

Florin Nicolae Jianu este preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNÎPMMR). A ocupat funcţia de preşedinte al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, iar la nivel european a fost preşedinte al Tinerilor Antreprenori din UE (JEUNE).

1186 afișări
Imaginea articolului BIO: Cine este Florin Nicolae Jianu, propunerea PSD pentru Ministerul pentru Mediul de Afaceri

BIO: Cine este Florin Nicolae Jianu, propunerea PSD pentru Ministerul pentru Mediul de Afaceri (Imagine: Marius Dumbrăveanu / Mediafax Arhiva Foto)

În 2014, timp de 10 luni activitatea sa a vizat mediul guvernamental, fiind numit ministru pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi turism, implicându-se direct în nouă lege dedicată IMM-urilor, strategia pentru mediul de afaceri 2014-2020, programul cu privire la integrarea tinerilor absolvenţi pe piaţa muncii şi dezvoltarea activităţii IMM-urilor, plasarea României ca hub Sud-Est european, Legea crowdfunding, Legea business angel, Legea dedicată incubatoarelor de afaceri şi Instituţia mediatorului de credite.

Florin Nicolae Jianu s-a născut la Slatina, judeţul Olt, la 30 decembrie 1976. A absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii din Bucureşti – Departamentul de Matematici Aplicate (secţia engleză) şi a urmat studiile de masterat din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti.

După terminarea facultatii, acesta a lucrat în cadrul Preşedinţiei României pe poziţia de coordonator programe teritoriu.

În prezent ocupă funcţia de preşedinte al CNIPMMR, în urma alegerilor din cadrul Convenţiei Naţionale din aprilie 2016.

În ultima declaraţie de avere din 2014, rezultă că acesta deţinea două case, una în Bucureşti şi una în Slatina, precum şi mai multe apartamente în cele două oraşe şi nu avea credite şi active financiare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici