Bitcoin a avut cea mai slabă lună din ultimii aproape 10 ani

  • Preţul Bitcoin au scăzut vineri cu 8%, iar per total a scăzut cu aproximativ 36% în luna mai - cea mai slabă lună din septembrie 2011.
  • În septembrie 2011 Bitcoin a scăzut cu aproape 40%.
1392 afișări
Imaginea articolului Bitcoin a avut cea mai slabă lună din ultimii aproape 10 ani

Bitcoin a avut cea mai slabă lună din ultimii aproape 10 ani

O serie de veşti proaste a lovit puternic în Bitcoin care a scăzut drastic în mai de la recordul de peste 64.000 de dolari înregistrat în aprilie.

Anunţul lui Elon Musk că Tesla nu va mai accepta Bitcoin ca metodă de plată pentru vehiculele sale, din cauza îngrijorărilor cu privire la impactul asupra mediului pe care criptomeneda îl are, a deschis calea scăderii, relatează CNN.

Lovitura primită a fost dublată de China care şi-a intensificat represiunea împotriva criptomonedelor şi de Trezoreriei Statelor Unite care a dezvăluit noi planuri de impozitare a bitcoinului, în timp ce Rezerva Federală a sugerat posibilitatea unui dolar digital.

Scăderea bitcoin din luna mai s-a revărsat şi asupra altor criptomonede. Eterul, a doua criptomonedă ca importanţă, a scăzut cu aproximativ 6%. Dogecoin, despre care Musk a scris în repetate rânduri pe Twitter, a scăzut şi ea în luna mai.

Bitcoinul este notoriu volatil, iar valoarea s-a rămâne mai mare cu peste 25% faţă de valoare cu care a început anul, în ciuda căderii din mai. Totuşi căderea drastică din mai pune semene de întrebare cu privire la încrederea investitorilor în piaţă.

Nu este prima dată când criptomoneda are fluctuaţii. Preţurile Bitcoin au scăzut de la aproape 20.000 de dolari în decembrie 2017, care a fost un vârful la acea vreme, la sub 3.500 de dolari la începutul anului 2019 înainte de revenire.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici