Bitcoin în cădere. Criptomoneda a scăzut cu 16% în ultimele ore

  • Bitcoin a scăzut cu 16% în ultimele 24 de ore, scăzând sub 50.000 de dolari.
  • Tranzacţionarea Bitcoin a atins un minim de 45.389 de dolari la ora transmiterii acestei ştiri.
6327 afișări
Imaginea articolului Bitcoin în cădere. Criptomoneda a scăzut cu 16% în ultimele ore

Bitcoin în cădere. Criptomoneda a scăzut cu 16% în ultimele ore

După ce a ajuns pentru prima dată la o valoarea de piaţă de 1 trilion de dolari săptămâna trecută, Bitcoin valorează acum mai puţin de 900 de miliarde de dolari.

Scăderea a extins o cădere de aproape o cincime dintr-un record de 58.354 dolari, înregistrat duminică - deşi bitcoin rămâne în creştere cu aproximativ 60% de la începutul anului.

Ether, a doua cea mai mare criptomonedă din lume prin capitalizare de piaţă care se mişcă adesea în tandem cu bitcoin, a scăzut, de asemenea, cu peste 17% fiin tranzacşionat la 1.461 de dolari, în scădere cu aproape 30% faţă de vârful record de săptămâna trecută.

Preţul Bitcoin a scăzut acectuat marţi după ce secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a emis un avertisment cu privire la criptomonedă.

Cea mai valoroasă monedă digitală a lumii a scăzut cu 16% în ultimele 24 de ore, scăzând sub 50.000 de dolari.

Luni, Yellen a numit bitcoin un „mod extrem de ineficient de a efectua tranzacţii” şi a avertizat despre utilizarea acestuia în activităţi ilicite. De asemenea, ea a dat un semnal de alarmă cu privire la impactul Bitcoin asupra mediului.

Bitcoin nu este controlat de nicio autoritate centrală. Aşa-numiţii mineri rulează maşini de mare putere care concurează pentru a rezolva puzzle-uri matematice complexe pentru a face o tranzacţie să treacă. Reţeaua Bitcoin consumă mai multă energie electrică decât Pakistanul, potrivit unui instrument online al cercetătorilor de la Universitatea Cambridge, relatează CNBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici