Blocarea site-ului IMM Invest, o nouă explicaţie: Avem suspiciuni că e un posibil atac cibernetic sofisticat

  • În ziua lansării, site-ul prorgamuluii guvernamental IMM Invest care sprijină antreprenorii, www.imminvest.ro, nu este funcţional
  • Oficialii Fondului pentru Garantare a Creditelor pentru IMM-uri spun că există suspiciunea unui atac cibernetic sofisticat
  • ”A fost o rată de înscriere de 200 de aplicaţii pe secundă”
3645 afișări
Imaginea articolului Blocarea site-ului IMM Invest, o nouă explicaţie: Avem suspiciuni că e un posibil atac cibernetic sofisticat

Blocarea site-ului IMM Invest, o nouă explicaţie: Avem suspiciuni că e un posibil atac cibernetic sofisticat

Site-ul programului IMM Invest, un program guvernamental care ajută firmele mici şi mijlocii afectate de criza coronavirusului să asigure capital de lucru şi de investiţii, este nefuncţional astăzi, în ziua lansării.  Prin intermediul acestui program, statul garantează până la 90% din valoare creditelor obţinute de firme.
 
”Portalul imminvest.ro a inregistrat o rata de inscriere de peste 200 aplicatii pe secunda inca din primele momente de la deschiderea aplicatiei, fiind intr-o crestere exponentiala. Ambele site-uri, www.fngcimm.ro si www.imminvest.ro au fost blocate la scurt timp de la deschiderea aplicatiei. In etapa de dezvoltare si testare au fost verificate si validate atat conditiile de securitate, cat si conditiile functionale, in cazul unei sarcini ridicate. Toate aceste elemente ne ridica suspiciuni intemeiate privind un posibil atac cibernetic sofisticat. In acest moment, echipa de suport tehnic a aplicatiei depune toate eforturile pentru  remedierea problemelor tehnice. Echipele noastre fac eforturi deosebite pentru a remedia situatia si ii asiguram pe toti antreprenorii, ca in cel mai scurt timp, procesul de inscriere va fi reluat in parametri optimi”, au transmis oficialii FNGCIMM- Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, instituţia care gestionează programul.
 
”Subliniem ca principiul de inscriere in program nu este, primul venit, primul servit, iar aplicatia va ramane deschisa pana la sfarsitul acestui an. De asemenea ii asiguram pe antreprenori ca suntem pregatiti sa lucram in regim de permanenta, pentru a procesa toate solicitarile primite in termenul promis”, au mai transmis, intr-un comunicat, reprezentanţii FNGCIMM.
 
Şi ministrul Florin Cîţu vorbeşte despre un atac. „Probabil aceleasi personaje care arunca cu noroi in tot ceea ce face guvernul au atacat site-ul IMM INVEST”, scrie ministrul pe Facebook.
 

 
Antreprenorii din firmele mici şi mijlocii au fost cel mai puternic afectaţi de criza economică generată e noul coronavirus şi au fost nevoiţi să îşi trimită angajaţii în şomaj tehnic sau să facă concedieri pe fondul reducerii activităţii.
 
În ultima lună, peste un milion de salariaţi au intrat în şomaj tehnic şi alţi 200.000 de angajaţi din mediul privat şi-au pierdut locurile de muncă, iar o mare parte dintre aceştia lucrau în companii mici şi mijlocii.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici