BNR a injectat luni 2,5 miliarde lei în piaţa interbancară

Banca Naţională a României (BNR) a realizat, luni, o operaţiune de tip repo, prin intermediul căreia a împrumutat băncile cu 2,53 miliarde de lei, la o dobândă de 9% pe an, egală cu rata de politică monetară.

20 afișări
Imaginea articolului BNR a injectat luni 2,5 miliarde lei în piaţa interbancară

BNR a injectat luni 2,5 miliarde lei în piaţa interbancară (Imagine: Mediafax Foto)

Scadenţa împrumutului este de o lună, la 13 august, iar la operaţiune au participat nouă bănci.

Cea mai recentă operaţiune repo a fost realizată de către Banca Centrală joi, 9 iulie, când a injectat în piaţă 3,7 miliarde de lei, la o dobândă similară.

În cadrul operaţiunilor de tip repo, BNR oferă lichiditate băncilor comerciale şi preia în schimb titluri de stat.

Băncile comerciale au afişat dobânzi în scădere pentru depozitele cu scadenţa la o zi, de la 8,5 - 9% la 8,44 - 8,94%, iar randamentele la o săptămână au coborât de la 8,64 - 9,14% la 8,60 - 9,10%. Dobânzile pe termen de o lună sunt cuprinse între 8,76% şi 9,26%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici