BNR anunţă, pentru prima dată în noiembrie, un curs de schimb în scădere faţă de şedinţa precedentă

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, luni, pentru prima dată în luna noiembrie, un curs de schimb inferior nivelului anunţat în şedinţa precedentă, de 3,5921 lei/euro, rata înregistrând de la începutul lunii o creştere accelerată, până la maximul ultimelor 19 luni.

2 afișări
Imaginea articolului BNR anunţă, pentru prima dată în noiembrie, un curs de schimb în scădere faţă de şedinţa precedentă

BNR anunţă, pentru prima dată în noiembrie, un curs de schimb în scădere faţă de şedinţa precedentă

Banca centrală a publicat luni un curs de 3,5921 lei/euro, cu trei bani mai mic decât cel de vineri, de 3,6221 lei/euro, nivelul maxim al ultimelor 19 luni.

Moneda naţională s-a apreciat uşor la deschiderea primei şedinţe interbancare a săptămânii, după primele tranzacţii cursul de schimb coborând până la un minim de 3,5975 lei/euro, pe o piaţă cu volume de tranzacţionare medii. 

La deschidere, băncile cotau euro la 3,6025-3,6050 lei, cursul urcând ulterior până la un nivel maxim de 3,6170 lei/euro. La finele săptămânii trecute, cotaţia se situa la 3,6140-3,6165 lei/euro.

Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, a declarat, sâmbătă, că nu poate nega existenţa unei crize pe piaţa valutară, având în vedere evoluţia cursului din ultima perioadă, iar mişcările violente de curs nu sunt de dorit.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici