BNR va lansa monede dedicate împlinirii a 100 de ani de la victoriile de la Mărăşti, Mărăşeşti,Oituz

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic un set de trei monede (din aur, argint şi tombac cuprat), precum şi o monedă din alamă, pentru colecţionare, dedicate împlinirii a 100 de ani de la victoriile armatei române de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz.

496 afișări
Imaginea articolului BNR va lansa monede dedicate împlinirii a 100 de ani de la victoriile de la Mărăşti, Mărăşeşti,Oituz

BNR va lansa monede dedicate împlinirii a 100 de ani de la victoriile de la Mărăşti, Mărăşeşti,Oituz

Monezile au valori nominale de 100 lei, 10 lei, 1 leu şi 50 bani. Monedele vor fi ambalate, separat, în capsule de metacrilat transparent. Seturile de trei monede vor fi însoţite de broşuri de prezentare în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul este de: 150 seturi de trei monede (din aur, argint şi tombac cuprat); 5.000 monede din alamă, de 50 bani, pentru colecţionare.

Preţurile de vânzare sunt: 2.100,00 lei, exclusiv TVA, pentru setul de trei monede (din aur, argint şi tombac cuprat), inclusiv broşura de prezentare; 10,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă, de 50 bani, pentru colecţionare.

Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Aversul monedei din aur redă un detaliu al Mausoleului de la Mărăşeşti, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „100 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2017”. Aversul monedei din argint redă un detaliu al Mausoleului de la Mărăşeşti, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2017”. Aversul monedei din tombac cuprat redă un detaliu al Mausoleului de la Mărăşeşti, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „1 LEU”, stema României şi anul de emisiune „2017”. Aversul monedei din alamă pentru colecţionare redă un detaliu al Mausoleului de la Mărăşeşti, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „50 BANI”, stema României şi anul de emisiune „2017”.

Reversul comun tuturor monedelor (din aur, argint, tombac cuprat şi alamă) prezintă portretul şi numele regelui Ferdinand I şi inscripţia în arc de cerc ,,MARASTI-MARASESTI-OITUZ-1917”.

.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici