Video Boc: Cine investeşte acum va câştiga la finalul crizei

România dispune încă de forţă de muncă ieftină şi terenuri la preţuri accesibile comparativ cu alte state membre ale UE, iar oamenii de afaceri care vor investi acum în economia românească vor câştiga în momentul ieşirii din recesiune şi criza financiară, a declarat marţi premierul Emil Boc.

19 afișări

"Vă spun deschis şi direct, fără dorinţa de a exagera, că astăzi este cel mai bun moment pentru a investi în România. România are avantaje competitive în foarte multe domenii - energie, turism, agricultură, industrie auto -, are o forţă de muncă bine pregătită, calificată şi încă ieftină, are terenuri şi spaţii în care să îşi desfăşoare investiţiile încă ieftin în raport cu ceea ce este în altă parte în Uniunea Europeană, are o politică fiscală atractivă prin cota unică şi TVA extrem de atractiv încă, are o piaţă de de 22 milioane locuitori. Cei care vor investi acum vor fi aceia care vor câştiga la ieşirea de recesiunea şi din criza economică", a spus Boc oamenilor de afaceri prezenţi la conferinţa Mediafax Talks about Auto Industry.

El a susţinut că în 2009 şi 2010 au fost limitate efectele negative ale crizei prin stabilitate macroeconomică, respectiv neschimbarea taxelor principale şi menţinerea sub control a inflaţiei, a cursului euro-leu şi a unor deficite care să nu depăşească "limitele controlabile" în condiţii de criză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici